Din indkøbskurv er tom.

Subtotal: 0,00 kr

Etik

Etiske retningslinjer på Moder.dk

 

Internationalt samarbejde mellem Verdenssundhedsorganisationen (WHO), UNICEF, medicinske eksperter, regeringsrepræsentanter, producenter af spædbørnskost og forbrugergrupper førte i maj 1981 til vedtagelsen af en resolution om et frivillig WHO kodeks om markedsføring af modermælkserstatninger. I Danmark er dette kodeks omskrevet til Bekendtgørelse om modermælkserstatninger og tilskudsblandinger til spædbørn og småbørn udgået fra Fødevarestyrelsen med virkning fra 31. januar 2014 (læs den her).

 

Moder.dk er bevidste om bekendtgørelsen og vil overholde den til fulde. Modermælk.dk vil således søge at medvirke til at sikre at spædbørn får tilstrækkelig og sund ernæring, at støtte og værne om amning, at sikre at modermælkserstatning bliver anvendt korrekt samt ikke at deltage i uetisk markedsføring af produkter der anvendes til flaskeernæring.

 

Moder.dk vil ydermere informere om amningens fordele og overlegenhed, moderens ernæring, forberedelse til og vedligeholdelse af amning, den negative indvirkning på amning ved indførelse af delvis flaskemadning, vanskeligheden ved at omgøre en beslutning om ikke at amme samt den rette brug af modermælkserstatning

  

Moder.dk opfordrer gravide og mødre med spædbørn til at konsultere sundhedsplejerske eller praktiserende læge inden man starter på at give modermælkserstatning. 

 

Morten Ravn og Jonas Baandrup
Januar 2012